“Zakcentje verdienen met tuinklussen”

Er is een creatief idee ontstaan tussen Welzijn Wonen Plus Oostzaan en Jong Oostzaan, zij gaan samenwerken aan verbinding maken tussen jong & oud in Oostzaan.

In Oostzaan wonen veel mensen die af en toe wel wat hulp kunnen gebruiken met het klein tuinonderhoud, zoals het verwijderen van onkruid en bladeren. Steeds meer mensen wonen langer zelfstandig, met een beetje hulp gaat dat vaak ook goed. Jong Oostzaan heeft tijdens Corona ook o.a kaarten actie voor de ouderen van Lishof gedaan. Waar ouderen zelf niet meer onkruid kunnen wieden, kunnen wij dat wel!
Helaas hebben jongeren en ouderen ook in Oostzaan in het dagelijks leven vaak niet veel contact meer met elkaar .

Wij hopen met dit project te laten zien dat bewoners van Oostzaan, ongeacht leeftijd, elkaar best kunnen helpen en makkelijker durven aanspreken. Terug naar het ons kent ons!

Voor jongeren ligt hierin een kans om te leren omgaan met verantwoordelijkheid, ouderen hiermee te helpen, en tegelijk een zakcentje bijverdienen is dan mooi meegenomen!

Meer contact met elkaar doet uiteindelijk iedereen goed, want iedereen hoort erbij.

Op 27 september om 16.00 uur trappen we af o.l.v onze nieuwe Jong Oostzaan medewerker Stanley Dech.

Leeftijd 13 tot 15 jaar!

Voor meer info of aanmelden:

Stuur een mail naar info@jongoostzaan.nl of bel met Lonneke van Jong Oostzaan op 0612810674 of 0614295127

Kunt u hulp gebruiken bij het klein onderhoud van uw tuin en wilt u zich aanmelden? Mail dan naar oostzaan@welzijnwonenplus.nl of bel 0623357304.